Çertifikohen edhe 42 profesionistë të tjerë në përdorimin e metodës ABA.

Vashdon misioni I përgatitjes së kapaciteteve njerzore në ndihmë të fëmijëve me autizëm.

Fondacioni Fëmijët Sjqiptarë çertifkoi sot edhe 42 profesionistë të cilët u trajnuan gjatë vitit 2016 në dy kurse kualifikimi. Ata vinin nga Kosova, Maqedonia dhe rrethe të ndryshme të Shqipërisë.

Ky çeritikim I dedikohet kuaifikimit të dijeve për një përiudhë tre muajore studimore në Qendren Rajonale për Autizmin në Farkë për një nga metodat më të avantazhuara sot në trajtimin e Autizmin , metoda ABA, ose siç njihet ndryshe , analiza e sjelljes se aplikuar) si mjet për të përmirësuar aftësi të caktuara te fëmijët me Çrregullim të Spektrit të Autizmit ( CSA).

Në ceremonië e shpërndarjes së çertifikatave asistoi drejtuesja e Fondacionit Dr. Liri Berisha si dhe drejtuesi klinik I qendrave të autizmit Dr. Arierl Çomo.

Dr.Liri Berisha e vlerësoi këtë process një fat të madh për fëmijë me autizëm pasi falë formimit të më shumë profesionistëve shtohen edhe mundësitë e trajtmit terapeutik për fëmijët me këtë çregullim.

Ajo e vlerësoi bashkëpunimin e fondacionit me ministritë e shëndetësisë, të punës dhe atë të çështjeve sociale si tejet të rëndësishëm pasi I jep seriozitetin e duhur këtyre çertifikatave.  Duke I urur suksese në misionet e tyre, Dr. Liri Berisha premtoi vashdimësi në bashkëpunim për çdo nevojë profesionale që ata do të kene.

Dr.Ariel Çomo mori mendime të ndryshme nga profesionistët në lidhje me perfeksionimin e këtyre trajnimeve nisur nga eksperiencat dhe realiteti I tyre profesional.

Nga kjo nisëm përfituan edhe disa profesionistë që filluan menjëherë punë si terapistë në qendrën e hapur vitin e kaluar në Prishtin dhe Prizren.

Fondacioni Fëmijët Shqiptar asistoi ne formim profesional edhe ekipin e qëndrës së Korces.

Të çertifikuarit përeç metodoës ABA, njohin tashmë edhe Programin Edukativ Individual (IEP) dhe instrumentat vlerësues për të identifikuar dhe analizuar Sjelljet Problematike të paraqitura tek fëmijët.

Nxënësit vizitë studimore për të njohur Autizmin.

2 Prill 2017 – Kukësi , Kosova dhe Maqedonia me Qendër të Re për Autizmin.