Gëzuar ditëlindjen Klaud, Ram dhe Ambla…!

Gëzuar ditëlindjen Klaud, Ram dhe Ambla…!

Të bashkëjetosh apo të ndash copëza jete nga jeta jote, është ndihma më e vyer që mund t’i japësh një fëmije me çregullim të spektrit autik, për ta bërë atë gjithpërfshirës.

Për këtë qëllim festës së organizuar nga Qëndra Rajonale për Autizmin Nr. 2 për ditëlindjet e fëmijëve Kalud Drazhi dhe Ram Lasku të lindur në muajin Shkurt, ju bashkangjit 11 vjeçarja Ambla Malltezi e cila gjithashtu ka lindur në këtë muaj, duke ndarë së bashku emocione të veçanta për të gjithë fëmijët e tjerë të qëdrës dhe prindërit e ardhur enkas.

Ambla zgjodhi që në këtë festë të organizuar për fëmijët e lindur në muajin Shkurt, të luajë në piano një pjesë nga Aria e operas “Karmen” të Bizes duke krijuar kështu një atmosferë artistike që u ndoq me shumë interes nga të gjithë.

Në një mesazh të shkurtër Amba tha se në të gjitha ditëlindjet, fëmijët janë shumë të gëzuar dhe marrin dhurata . “Unë kisha shumë dëshirë që për ditëlindjen time të bëja një dhuratë dhe kjo është një koncert I vogël në piano për fëmijët qëndrës që kanë lindur në muajin Shkurt”.

Ditelindje te gezuara ngahera…

Ambasadori I ri I Shtetit të Kuvajtit në vendin tonë Sh. Tij Z. Fayez Mishari M. Al-Jassim – vizitë në Qendrën Kuvajtjane për Autizmin dhe Zhvillimin e Fëmijëve.

Ambasadori i ri i Shtetit të Kuvajtit në vendin tonë Sh. Tij Z. Fayez Mishari M. Al-Jassim – vizitë në Qendrën Kuvajtjane për Autizmin dhe Zhvillimin e Fëmijëve

Ambasadori i ri i Shtetit të Kuvajtit në vendin tonë Sh. Tij Z. Fayez Mishari M. Al-Jassim, ka vizituar  në fillim vit Qendrën Kuvajtjane për Autizmin dhe Zhvillimin e Fëmijëve, ( Qëndra Rajonale për Autizmin Nr. 2 në Sauk,) me qëllim njohjen e punës që bëhët në këtë qëndër.

Ambasadori Kuvajtian  u prit nga presidentja e Fondacionit Dr. Liri Berisha, e cila e njohu ambasadorin me punën dhe aktivitetet që zhvillon qëndra si dhe me ambjentet ku fëmijët zhvillojnë terapinë okupacionale. Dr. Liri Berisha i shprehu mirënjohjen ambasadorit për ndihmën dhe mbështetjen financiare që shteti i Kuvajtit ka ofruar për ngritjen e dy qëndrave rajonale për Autizmin si dhe për suportin teknik që ofroi në trajnimin e 4 terapistëve gjatë muajit të Autizmit.

Ambasadori Kuvajtian, Sh. Tij. Z. Fayez Mishari M. Al-Jassim, u shpreh i mahnitur me cilësinë dhe standartet e infrastrukturës së qëndrës, duke e cilësuar atë një objekt të rrallë edhe në Rajon, ndërsa vlerësoi punën që bëhej aty si të mrekullueshme . Ai ndoqi nga afër një orë terapie dhe 2 orë terapi okupacionale.

Ambasadori Kuvajtian në Shqipëri shprehu gadishmërinë e mbështetjes nga stafi i ambasadës në ndihmë të fëmijëve dhe terapistëve me qëllim  zgjerimin e shërbimeve nëpërmjet donatorëve të qeverisë kuvajtiane.

Dr. Liri Berisha i dhuroi ambasadorit një pikturë të vogëlushes së talentuar Sara që merr terapi në këtë qëndër si dhe logon e kristaltë të fondocaionit duke e cilësuar atë si Ambasador Nderi për Fondacionin Fëmijët Shqiptarë.