Një libër i ri për higjenën e gojës.

Një libër i ri për higjenën e gojës.


Fondacioni Fëmijët Shqiptar në kuadër të 2 Prillit, Ditës Ndërkombëtare të Autizmit,  nxori në dritë një botim të posaçëm në lidhje me higjenën e gojës për fëmijët me çrregullim të spektrit autik. Duke qënë një nga problem më vehte shëndeti I gojës tek këta fëmijë, fondacioni nëpërmjet këtij botimi synon të përcjellë informacionin e duhur se si ky proçes , gati I papërballueshëm nga fëmijët dhe prindërit e tyre, të bëhet normal dhe pa sjellje fobike. Ndërkohë pedagogjia vizuale, që ky libër I sjell më së miri me imazhe konkrete për shërbimet ndaj gojës, sot vlerësohet nga studiuesit si modeli më I mirë I përmirësimit të higjenës së gojës tek fëmijët me autizëm. Qëndra Rajonale për Autizmin Nr.2 e ka futur tashmë si praktikë të përditshme këtë shërbim duke mundësuar kështu shëndet oral për fëmijët. Libri shperndahet FALAS .